Artikel in weekblad van Nederweert

Wegens het 35 jarig lustrum staat er in week 33 een redactioneel artikel in de krant.

 
 
 
Onderstaand bericht wordt in week 33 in het weekblad van Nederweert gepubliceerd:
 
Lisette Sickmann al 35 jaar actief met sport-en yogalessen in Nederweert!
 
Veel dames uit Nederweert hebben sinds 1983  sportlessen gekregen van Lisette Sickmann. In dat jaar startte ze met haar wekelijkse uurtjes voor de recreatieve damesgroepen en tot op de dag van vandaag wordt er iedere week weer met veel enthousiasme deelgenomen.  En dat wordt gevierd dit seizoen!
 
Feestje voor leden en oud-leden:
Op zaterdag 18 augustus tussen 14.00 uur tot 17.00 zijn alle leden en oud-leden welkom voor een high-tea bij Lisette thuis, om het 35-jarig bestaan te vieren bij de start van dit lustrumseizoen. Oud-leden worden verzocht telefonisch of per mail door te geven als ze komen.
 
Move your body, stretch your mind...
Natuurlijk is er sinds 1983 ook veel veranderd. Actief bewegen is een belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Er is veel kennis gekomen over specifieke trainingsvormen en door de continue bijscholing zijn deze vernieuwingen ook in de lessen van Lisette Sickmann verwerkt. Daarnaast heeft Lisette Sickmann altijd ook in haar lessen zoveel mogelijk andere invloeden verwerkt zoals elementen van (ashtanga-)yoga, steps, pilates, callanetics, werken met gewichtjes etc.
Na het voltooien van haar studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam, gaf Lisette lichamelijke opvoeding op scholen en jazz/ en aerobic-lessen in der regio Amsterdam. Ze verhuisde in april 1983 van Amsterdam naar Weert en startte in mei enkele proeflessen in Nederweert naast haar baan als lerares lichamelijke opvoeding op enkele scholen. Omdat het animo dusdanig groot was, begon ze in augustus 1983 met vaste uren aerobic. Op dat moment leidde ze ook de eerste aerobic/docenten van Limburg op en verzorgde ze namens de gymnastiekbond (toen nog KNGV) de opleiding tot aerobicdocente(e) in Kerkrade.
 
Lisette heeft altijd veel waarde gehecht aan verder ontwikkeling en veelzijdige bijscholing. Naast de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam en de opleiding tot aerobic-docente heeft Lisette zich in allerlei andere richtingen bekwaamd en opleidingen afgerond: van neuro-linquistisch programmeren tot poweryoga en ashtangayoga.
 
Hoe zien de lessen er uit?
Lisette probeert in haar lessen aandacht te besteden aan conditie, flexibiliteit en kracht van de spieren. Bij de yogagerichte lessen wordt ook aandacht besteed aan positief denken en mindfullness.  Na een korte warming-up wordt bij de uren “fit-gym” low-impact aerobics gedaan. Vervolgens worden spierversterkende oefeningen met aandacht voor het hele lichaam. Het laatste gedeelte van de les wordt ingevuld met stretches en lenigmakende oefeningen alsmede rustgevende oefeningen ontleend uit de yoga. De muziek ondersteunt de les.
Bij de “Body & Mind-workout" wordt  meditatieve warming-up gedaan, waarbij wekelijks een inspirerende boodschap centraal staat. Daarna volgen op ontspannen muziek oefeningen, ontleend uit yoga, poweryoga, pilates,callanetics etc., om de kracht en de lenigheid van de spieren op peil te houden. De laatste 10 minuten worden yoga-  en ontspanningsoefeningen uitgevoerd. De Yin-yang yoga op de donderdagavond is fysiek zwaarder dan de dinsdagmorgen: na een gedeelte poweryoga is er ook tijd ingeruimd voor enkele langer durende stretches, met een diepere werking.   
 
De goede sfeer tijdens de lessen en de plezierige band tussen Lisette en haar cursisten blijkt o.a. uit de jaarlijks fietstochten. “Wij sluiten het jaar in juni altijd af met een fietstocht. Ook dat doen we al 35 jaar en jaarlijks is dat reuzegezellig!”
 
Actie voor nieuwe leden:
Alle niet-leden kunnen in augustus of september een gratis proefles volgen.
Stuur een mail om een plaats te reserveren. Er zijn maar enkele plaatsen beschikbaar.
 
Start nieuwe seizoen
Vanaf 21 augustus beginnen de lessen weer in de yogastudio/dansstudio van sportcentrum de Bengele:
Dinsdagmorgen:
9.30-10.30 fit-gym (low-impact aerobics met oefeningen)
10.30-11.30 body & mind workout
donderdagavond:
19.30-20.30 fit-gym (low-impact aerobics & oefeningen)
20.30-21.30 yin-yang yoga (poweryoga met erna lange stretches)
 
Meer informatie:
Neem een kijkje op de site: www.lisettesickmann.nl,  bel naar 0495 544537 of mail naar lisettesickmann@hotmail.com voor meer informatie.
 
 

Archief

Laatste nieuws