Stiefmoeders, bonusmoeders, leasemoeders, cadeaumoeders en plusmoeders gezocht

Maandelijkse gespreksgroep start op woensdagavond 30 januari in Weert

Lisette begeleidt eengespreksgroep op voor stiefmoeders in Weert. Deze groep komt ongeveer 1 x per maand bij elkaar.


 
 
Een stiefgezin, nieuw samengesteld gezin, fusiegezin, patchworkgezin… De namen verschillen, maar het aantal van dit soort gezinnen stijgt jaarlijks. Gemiddeld is één op de vijf gezinnen een stiefgezin. In een stiefgezin heeft een of hebben beide partners al kinderen uit een vorige relatie. Het zorgen voor stiefkinderen is zeker geen gemakkelijke opgave. Het voelt niet hetzelfde als voor de eigen kinderen….. en wat krijg je ervoor terug? Wat mag je verwachten en hoe ga je om met allerlei (negatieve) emoties?
 
Stiefmoeder zijn is niet altijd gemakkelijk. De kans dat je relatie geen stand houdt, is twee keer zo groot als de kans dat je samen de eindstreep haalt. Wat helpt is goede informatie over wat je kan verwachten en hoe je met de struikelblokken omgaat. En wat ook helpt is het praten met andere stiefmoeders. Hoe gaan zij om met bepaalde situaties, gevoelens en gevoeligheden?
 
Stichting Stiefmoeders Nederland informeert en adviseert over het stiefmoederschap. De stichting organiseert gespreksgroepen waar stiefmoeders in een positieve en vertrouwelijke sfeer hun verhaal kwijt kunnen. Heb je ook interesse? Kijk dan op de site om je aan te melden.  De gespreksgroep in Weert vinden plaats op 19 juni, 28 augustus, 25 september, 23 oktober en 20 november.
  De groep komt ongeveer maandelijks bij elkaar behalve in de zomer (juli) en in de winter rond kerst. In de groep kunnen stiefmoeders ervaringen uitwisselen en advies krijgen van een professionele hulpverlener die de groep begeleidt. De gespreksleidster is zelf ook stiefmoeder. Aanmelden en meer informatie via www.stichtingstiefmoeders.nl of rechtstreeks bij Lisette.

Archief

Laatste nieuws