Vijg en dadel bliss balls

Na de eerste lessen op de dinsdagmorgen hebben de dames koffie gedronken (op eigen kosten) met door Lisette gemaakt Bliss balls. Het recept heeft Lisette ooit gekregen van Linda van der Sanden, yogadocente die gespecialiseerd was in  energie-gevend, gezond eten, als deel van een yoga-leefwijze.
Veel dames vroegen Lisette naar het recept. Dus bij deze:
150 gr. dadels
150 gr. gedroogde vijgen
150 gram geroosterde zonnebloempitjes
1/2 theelepel kardemom poeder
1 theelepel kaneel poeder
1 theelepel gember
1/2 theelepel zeezout
klein scheutje vers geperst sinaasappelsap (niet persé nodig)
50 gram geroosterde sesamzaadjes.
Mix alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes in een keukenmachine tot een plakkerig deeg. Rol er balletjes van en rol ze door de sesamzaadjes. Bewaar ze in de koelkast.
 
Variatie: rol door de kokosrasp.
Natuurlijk kun je variëren, walnootkruimels toevoegen etc. Veel succes als je ze gaat maken!

 

Archief

Laatste nieuws