Week 2 zonder lessen is voorbij.....

Als je mijn nieuwsberichten leest, mail me even terug (lisettesickmann@hotmail.com).

Dit bericht publiceer ik later dan ik dacht (29 maart), vanwege het overlijden van Door van Houten (donderdagavond 2de uur) aan een hartstilstand. Zo vreemd om dan gewoon over 'mijn' week te praten....

Na een slapeloze nacht zaterdagavond 21 maart (doe ik het wel... doe ik het niet), heb ik zondag toch een bezoek aan mijn moeder gebracht.  Mijn moeder van 89 is net als heel veel ouderen, heel erg geïsoleerd geworden, doordat haar sporten,  bridgen en al haar vriendinnenuurtjes zijn komen te vervallen. Zo naar voor deze groep: alleenstaand en kwetsbaar.
Het was voor het eerst, dat ik alleen voor haar 'op en neer'ging, zónder daar te slapen, of er een hele dag te zijn. Een hele dag vond ik te gevaarlijk voor haar.  Ik heb er heel gezellig aldoor 3 meter  van haar af gezeten, haar boodschappen gedaan, weer heerlijk bij haar gezeten en toen weer teruggereden.
Ik heb deze week ook een 'noodkreet' gemailed naar omroep MAX, om iedere dag op reguliere tijden Nederland in Beweging uit te zenden voor al die ouderen die alleen aangewezen zijn op televisie....
Wat verder ook heel vreemd was, Anieke (mijn jongste dochter) werd afgelopen vrijdag 30 jaar. We zouden lekker uit eten gaan met haar, maar dat ging allemaal niet door natuurlijk. In de ochtend en avond had haar vriend een video-conference  georganiseerd voor al haar vrienden en familie in Australië (9.30) en in de avond  voor de Nederlanders. Was heel leuk, maar heel anders..... Gelukkig wel erna nog een heerlijk privé-telefoongesprek gevoerd....
Verder hard gewerkt voor VSG, waarbij ik alle geannuleerde vergaderingen probeer om te zetten in video-conferences. Iedere dag ben ik een uur buiten (wandelen, mountainbiken, hard in de tuin werken) en ieder dag doe ik  yoga en oefeningen!
Beweegtip:
Er is zoveel digitaal aanbod, dat je af en toe door de bomen het bos niet ziet. Steek er even tijd in om een goede les te vinden, die bij je past, en herhaal deze ze les. Dan hoef je ook niet aldoor naar het scherm te kijken.  Probeer ook 3 x per dag een beweegmoment in te lassen zodat je regelmaat krijgt. Bijvoorbeeld: in de morgen uurtje stofzuigen (of grasmaaien), middag uurtje wandelen, avond 30 minuten oefeningen. Doe zowel krachtoefeningen (buikspieroefeningen, beenspieroefeningen, rugoefeningen, ) als lenigheid. Maak een programma waar JIJ je goed bij voelt en wat bij jouw leven op dit moment!
 
Boodschap:
 Het is goed je te verdiepen in de feiten en het nieuws te volgen. Maar als je eindeloos voor de televisie de praatprogramma's volgt en je hierdoor angstig of neerslachtig voelt, kijk dan ook 'leuke'programma's of zet de televisie uit. Richt je dan op positieve dingen , wat jou blij maakt of energie geeft.  En wat JIJ energie geeft, waar JIJ je op richt,  zal groeien, waar je je niet op richt, zal kleiner worden. Heb medeleven en compassie met mensen om je heen, die momenteel getroffen worden, maar heb ook oog voor de ontspruitende lente, voor de bloesems, voor de warmte van de zon. Wees in het moment, richt je volledig op wat je ziet, ruikt, voelt en hoort, zonder gedachten aan andere dingen je te laten overheersen. Zie de voordelen in de nadelen en geniet van de mooie dingen die deze periode óók brengt.  Veel sterkte en blijf beter!
 
 

Archief

Laatste nieuws