lisette_sickmann

   
    “Move your body, stretch your mind…”

“Al heel lang is dit mijn lijfspreuk. Bewegen en de liefde hiervoor overbrengen én persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn heel belangrijk voor mij. Verbinden geeft mij energie: mensen en organisaties verbinden, gedachte-goeden verbinden en de verbinding tussen lichaam en geest’

 

Lesgeven

Vanaf haar 15 jaar (in 1972) is Lisette al bezig met lesgeven…gestart met kleutergym…Na het voltooien van haar studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam, heeft Lisette  eerst les gegeven  in lichamelijke opvoeding op scholen en jazz- en aerobic-lessen in de regio Amsterdam. In april 1983 is ze van Amsterdam naar Weert verhuisd en startte ze in mei 1983 enkele proeflessen aerobics in Nederweert. Zij combineerde dat toen met een baan als lerares lichamelijke opvoeding op enkele scholen in de provincie Limburg. Omdat het animo van die proeflessen erg groot was, is ze in augustus 1983 in Nederweert begonnen met vaste uren aerobic. Op dat moment leidde zij ook de eerste aerobicdocenten van Limburg op en verzorgde zij namens de gymnastiekbond (toen nog KNGV) de opleiding tot aerobicdocente(e) in Kerkrade.
Naast de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam en de opleiding tot aerobicdocente heeft zij onder meer diploma’s gehaald als sportmasseuse, als skilerares, als skigymastiek- en tennislerares en als nordic-walking instructeur. Vanaf 2005 heeft zij mede door een blessure, zich steeds meer verdiept in allerlei vormen van yoga. In 2009 heeft zij de docentenopleiding poweryoga afgerond (Dasra Center, Montfoort). In 2012 heeft zij de docentenopleiding voor ashtanga-yoga afgerond (Eindhoven). Daarna nog korte opleidingen m.b.t. NirvanaFitness en Nidra-yoga. Lisette heeft veel trainingen, retraits en workshops gevolgd bij experts in binnen- en buitenland. Voor het opleidingsinstituut EEFA verzorgt ze de docentenopleiding NirvanaFitness. In voorjaar 2022 heeft Lisette haar sport- en yogalessen na 39 jaar in Nederweert beëindigd !

NLP

Vanaf 2000 heeft Lisette opleidingen en trainingen gevolgd in Neuro-Linquistisch Programmeren (NLP). In mei 2008 heeft zij die opleidingen en praktijktrainingen afgerond met een Europese certificering zodat zij vanaf toen niet alleen kon coachen, maar ook NLP trainingen kon geven en NLP-coaches kon opleiden. Zij heeft NLP steeds meer geïntegreerd in al haar levensgebieden. Door NLP kan zij effectief werken, doelen halen en steeds beter communiceren. NLP zet zij ook  intensief in tijdens haar andere werkzaamheden.
 

Gemeente Weert en VSG

Hiernaast  heeft Lisette tot 1 september 2017 33 jaar gewerkt als beleidsadviseur sport in de gemeente Weert. In 2017 heeft zij na een half jaar sabbatical besloten om haar leven anders in te vullen. Zij wilde zich meer richten op persoonlijke ontwikkeling, coachen, lesgeven en trainen. De gemeente Weert bood haar de kans aan om dit een jaar lang  ook 16 uur per week voor de ambtenaren te doen in het kader van een cultuurveranderingstraject.

Vanaf 2013 werkt zij ook  voor  de Vereniging Sport en Gemeenten, waar zij de gemeenten van Zuid-Nederland mag adviseren over sport- en beweegbeleid. Dit doet zij met name door het organiseren van bestuurlijke en ambtelijke bijeenkomsten, waarbij onderling informatie wordt uitgewisseld en eventueel inhoudelijke experts aansluiten om kennis over te dragen. Tevens verzorgt zij als hoofdtrainer de training ‘beleidsadviseur 3.0’ met de modules

1.     Cocreatie

2.     Bereik écht je doel

3.     Van adviseur naar coach.

Persoonlijk

Lisette heeft vanaf 1996 een relatie met Leonard. Samen hebben ze 5 dochters en 8 kleinkinderen, waarvan 2 in Australië.