Sport, yoga & beweging

Wil je meer informatie, bel gerust! tel. 0495-544537.

Alle sport-, yoga en beweeglessen van Lisette worden gegeven in de dans- en yogastudio van sporthal de Bengele in Nederweert, adres: de Bengele 8 in Nederweert.
  
dinsdagmorgen
9.30-10.30 aerobic-fitness (low-impact aerobics met oefeningen)
10.30-11.30 body & mind workout (slow)
donderdagavond
19.30-20.30 aerobic-fitness (low-impact aerobics met oefeningen)
20.30-21.30 Yin-Yang yoga
     
  
De dagen, waarop er er in seizoen 2018-2019 geen lessen worden gegeven, zijn:
herfstvakantie: 16 oktober en 18 oktober,
kerstvakantie:  op de dinsdagen 25 december en 1 januari 
op de donderdagavonden 27 december en 3 januari 
carnaval: op 6 en 8 maart 2019 
meivakantie: op 30 april en 2 mei
Hemelvaartsdag: 30 mei 
zomervakantie: vanaf 6 juli tot en met 18 augustus
de laatste lessen (fietsen) voor de zomervakantie zijn op 3 en 5 juli
 
Actief bewegen is belangrijk voor een gezond leven, voor je welzijn. Sinds ik ben gestart met mijn sportlessen voor de Recreatieve Damesgroepen in Nederweert (in mei 1983!) dames is er veel veranderd. Er is veel kennis gekomen over specifieke trainingsvormen en door de continue bijscholing heb ik deze vernieuwingen ook in mijn lessen kunnen verwerken. Het resultaat van die ontwikkeling zijn nu deze verschillende lessen. Daarnaast verwerk ik vaak andere elementen in mijn lessen om variatie te bieden.

Aerobic-fitness

In deze lessen  wordt na een korte warming-up, 25 minuten low-impact aerobics gedaan. Vervolgens worden ongeveer 25 minuten spierversterkende oefeningen gedaan met de nadruk op buik-, bil- en beenspieren. Het laatste gedeelte van de les wordt ingevuld met stretches en lenigmakende oefeningen en ook rustgevende oefeningen ontleend uit de yoga. De muziek ondersteunt de les.
 
Body & Mind workout
 
Bij de “Body & Mind-workout wordt allereerst een meditatieve warming-up gedaan, waarbij wekelijks een inspirerende NLP-boodschap centraal staat. Daarna volgen, op ontspannen muziek, oefeningen, ontleend uit yoga, ashtangayoga, poweryoga, callanetics en pilates om de kracht en de lenigheid van de spieren op peil te houden en lichaam en geest in balans te houden/brengen. De laatste 10 minuten van de les worden yoga- en ontspanningsoefeningen uitgevoerd.
 
Yin-Yang yoga
De lessen worden gegeven met rustgevende muziek. Na een rustig begin, waarin lichaam en geest worden voorbereid op het vervolg, worden er intensieve oefeningen uitgevoerd (Yang Yoga) om kracht en flexibiliteit van het lichaam toe te laten nemen. De oefeningen volgen elkaar vloeiend op, zodat de temperatuur van het lichaam langzaam hoger wordt.
In het laatste gedeelte van de les (Yin Yoga) worden vooral vloerposities geoefend en die voor langere tijd, meestal 3 tot 5 minuten, worden aangehouden.
Yin Yoga doelt op de diepere lichaamsweefsels en wordt daarom beoefend met de grootst mogelijke ontspanning van de spieren. Deze stille oefeningen zijn fantastisch om het lichaam te ontspannen en de geest te kalmeren. De ademhaling wordt rustiger en de temperatuur wordt weer normaal.